Blog o kráse

Home
Trends
Ingredients
Tips
Tutorials
Routines
Ingredients
Tips

České a slovenské kosmetické značky: Síla přírody ve vašich rukou

října 6, 2024

Mezi kosmetickými značkami najdeme na trhu i takové, které pocházejí z České republiky nebo Slovenska. Tyto lokální značky často spojují lokální suroviny, přírodní složení a udržitelnost. Vybrali jsme několik značek, které rozhodně stojí za to mít v hledáčku. 

Botanica Slavica

Tato slovenská značka inspirovaná bohatstvím přírodních zdrojů Karpatské oblasti vznikla s cílem propojit tradiční bylinkářství s moderními vědeckými poznatky o kosmetice. Klíčovým prvkem jsou u jejich ručně vyráběných produktů místní léčivé byliny, které jsou získávány eticky a ekologicky. 

Všechny jejich produkty jsou schváleny společností Cruelty Free International a programem Leaping Bunny, mezinárodním zlatým standardem označujícím výrobky bez krutosti. Závazným příslibem aktivně monitorují  dodavatele, aby zajistili, že jejich výrobky budou nadále splňovat všechna kritéria Leaping Bunny.

Značka se zaměřuje na šetrnost k pokožce a přírodě, a díky svému bohatému dědictví regionálních ingrediencí přináší unikátní kosmetické produkty, které zklidňují, hydratují a regenerují pokožku.

Mylo

Značka Mylo pochází ze Slovenska a zaměřuje se na výrobu přírodní kosmetiky s minimalistickým složením. Jejich filozofie spočívá ve třech klíčových slovech, a to čistota, jednoduchost a příroda. Pečlivá ruční výroba a používání čistě přírodních surovin, jako jsou rostlinné oleje, esenciální oleje a bylinky, zajišťují vysokou kvalitu každého produktu. Jejich zaměření na čistě přírodní ingredience a vynechání těch syntetických může být skvělou volbou pro citlivou a problematickou pleť.

Purity vision

Česká značka Purity Vision se od svého založení v roce 2008 proslavila svým ekologickým a etickým přístupem k výrobě kosmetiky. Značka je inspirována cestováním a objevováním místních surovin a zkrášlujících procedur, které v sobě nesou kromě blahodárných účinků i odkaz historie a jedinečnosti každé kultury. Výrobci proto pravidelně navštěvují země, ze kterých jejich organické a bio suroviny pocházejí. Ty jsou sbírány ručně v duchu Fair Trade a zpracovávány co nejšetrněji, aby bylo zachováno maximum prospěšných látek.

Anela

Anela je česká rodinná značka, která se zaměřuje na výrobu ručně vyráběné přírodní kosmetiky. Vznikla s cílem přinést zákazníkům účinné a přitom zcela přírodní produkty bez zbytečných chemikálií. Jejich sortiment zahrnuje vše od pleťových krémů po balzámy a séra, které jsou založeny na čistých přírodních složkách, jako jsou rostlinné oleje a másla. Anela se odlišuje svou důsledností ve výběru surovin, díky čemuž jejich produkty nejen pečují o pokožku, ale také podporují její přirozenou regeneraci.


Odemkněte více s aplikací
Podívejte se na podrobnou analýzu složek produktů
Nastavte si svůj jedinečný pleťový profil
Vytvořte si vlastní seznamy oblíbených produktů