Blog o kráse

Home
Trends
Ingredients
Tips
Tutorials
Routines
Trends
Ingredients

Proč podlehnout trendu korejské kosmetiky?

září 18, 2024

Centella asiatica / Pupečník asijský

Hojivé účinky pupečníku asijského, latinsky Centenella asiatica, jsou pozorovány již po tisíciletí a není tak divu, že je velmi hojně využívána i právě v korejské kosmetice. Legenda dokonce praví, že se do trsů rostliny chodí hojit zranění tygři a je jí proto přesdíváno tygří tráva. A není divu. Pupečník má přirozený protizánětlivý efekt, regeneruje pleť a podporuje tvorbu nových buněk a kolagenu v pleti, sjednocuje její tón a podporuje elasticitu, zklidňuje, rozjasňuje a sjednocuje tón. A jako by výhod nebylo málo, je i velmi bohatá na antioxidanty. 


Propolis

Tuto přírodní látku vylučují včely za účelem ochrany hejna před různou nákazou. Účinky propolisu proto oceňuje nejen tradiční medicína, ale i péče o pleť. Díky antioxidantům a podpoře tvorby kolagenu v pleti dokáže udržovat její mladý vzhled a oddaluje proces jejího stárnutí. Protizánětlivé účinky propolisu zabraňují zarudnutí, svědění, nebo obecně podráždění pleti a pomáhaji bojovat proti akné.  


Ginseng

Na území Korei je Ginseng využíván již přes 5000 let. Není tedy divu, že právě korejci již objevili nezpočet výhod této ingredience. V podobě extraktu či infuzované vody dokáže přispět k léčení zánětů a k regeneraci. Kromě toho pleť povzbuzuje, dodává jí pružnost a zpomaluje její stárnutí. Právě proto si tento zázračný kořen vytvořil své místo v moderní péči o pleť. 

Odemkněte více s aplikací
Podívejte se na podrobnou analýzu složek produktů
Nastavte si svůj jedinečný pleťový profil
Vytvořte si vlastní seznamy oblíbených produktů